SEO Yazı Dizim 2

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Acemi katır kapı önünde yük indirir.

Atasözü

SEO Yazı Dizim 2

SEO Yazı Dizim 2 SEO (Arama motoru optimizasyonu) ile ilgili yazı dizime devam ediyorum. Bir önceki yazım şurada kalmıştım(okumak için buraya tıklayın )

Dedik ya, biz öğretmeniz. Mesleğim bu benim. Kendi yaptıklarımdan ve yapabileceklerim ve daha yapmayı planladıklarımdan yola çıkarak sitemle ilgili SEO üzerine neleri yaptığımı sizlere öğreterek izahatına başlıyorum.

Efendim sitem wordpress, joomla, drupal veya blogengine ve dahi muadillerinin bir varyasyonu değil. Durum böyleyken SEO?ya başladığımı belirteyim. Bu bilinçle okumanızı öneririm. Çünkü bu çalışmalardan yola çıkan arkadaşlara ne kadar yardımım dokunur bunu bilmiyorum. Alt yapısı, kodlaması kendisine ait olanların okumasını öneriyorum.(He harici kişiler fayda sağlamaz mı? Onlar da sağlar elbette ama SEO?yu uyguladığım platformu tanımaları açısından bunları ifade etmem gerek. Beklentileri karşılama noktasında kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemem. Çünkü bu yazıyı okuyarak paha biçilemeyecek olan vaktinizi harcıyorsunuz. Bu bilinçle yola devam edelim.)

Kodlaması şahsi olan arkadaşlar deyince durum gene çatallanıyor. Çünkü kodlamanın da çeşidi var bu sektörde. Hay Yarabbim! İşler ne kadar karışık gibi duruyor. İşte bu SEO için durum tespitinde bu aşamaların tek tek belirlenip, eldekilerin analizini yapıp, yola öyle çıkmak gerekiyor. Şahsen kendime hedef koydum, bu işe başlayanlara ve dahi kendime faydam olsun dedim. Bu yollardan kendim bu şekilde geçtiğim için, bunların izahatını tane tane yapmam gerek; ki sonrasında karşılaşılan akabelerde ?bu niye böyle, şöyle çözümü de var? dendiğinde ?ama bizim tuttuğumuz yol bu? deyip, gereksiz ve faydasız işlerde vakit kaybetmeyelim. Yolumuza devam edelim. Muhterem okuyucum kodlama olarak C# kullanıyorum. C# ile gerek Windows tabanlı gerekse web tabanlı olarak asp.net ile orta ölçekli çalışmalar yaptım ve yapmaktayım. İşte bu noktada (önceki yazıyı okumak için buraya tıklayın yazımda kafama dank eden nokta)bir şeye önem vermeyişim veya umursamayışım veya gözümü kapatmam beni eksik bırakmıştı. Bu da SEO yani arama motoru optimizasyonu idi. Hakikaten bilgisayar öğretmeni olmama rağmen bu alanda kendimi yetiştiremeyişimi, geride kalan 10 gün içerisinde öğrendiklerimi ele aldığımda fark ettim. Vakti zamanında sitem içersinde ?ekrem? klasörünü açıp, alexa sıralamasında geride kalınca, bu işten soğumuştum. Kendi kendime ne gereği var demiştim. Bu konudaki eksikliğimi inşaallah bundan sonra tekrarlamam.(Mazeret niteliğindeki gerekçelerden dolayı geride kaldığımı not olarak, parantez içinde belirteyim de kendime de haksızlık yapmayım. İfademin bu kısmı şahsıma ait).

Konunun özünden devam edelim. Asp.net web sitesini kodlayanlar buraya gelin. Amerikayı tekrar keşfetmenin bir anlamı yok. Aynı yolun yolcusuyuz :).Hiç yoktan zerre miktarı kendinize katma değer katabilecek tecrübeler var burada :).

Yaklaşık 10 gün önce (yazıyı okumak için buraya tıklayın ) buradaki yazımda belirttim üzere alexa sıralamam 19 milyonlardaydı. Bu durumdan rahatsızlığımın sebebi şu. Kodlama ve tasarıma yönelik sitemde html5, C#, entityframework, javascript, jquery, fireworks gibi teknolojileri kullanıyorum ama alexa sıralamam yerlerde. Neden? Sorusuyla işe başladığımda durumun vehametini farkettim. O da şu. İnternette var olmam gerekiyorsa, bunun gerekçeleri olmalı. Nasıl yani? Elimdeki notlara bakıyorum şu anda. Epeyce bir uzun süreceğine kanaat getirdiğim için bir sonraki yazı dizimde konuyu ele almak üzere şimdilik hoşçakalın.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo öğretmen

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 2 yorum
30.01.2015 16:47:54 Ekrem GÜLCÜOĞLU
Alüyyül ala, takipte kalmanı öneririm Uğur sana da malzeme çıkacaktır, hiç merak etme ;)
30.01.2015 16:43:53 Muhammet Uğur TEMİR
Merhabalar hocam. Bende kendi blog sitemin çalışmalarının son demlerindeyim. Wordpress i geride bırakarak kendi temamı cizdim geliştirdim ve tasarım aşamasını bitirdim şükür. Kodlamada yönetim panelinin solarına yaklaştım. Yakında faliyete geçecek inşallah. :) Lakin ben asp.net degilde php ile kodlamaktayım. ve geliştirdiğim bircok web sitelerinde bu dille kodladım :) seo konusundada makalelernizi takip etmekteyim. Diğer makalelerinizide sabırsızlıkla beklemekteyim. Hayırlı günler hayırlı çalışmalar dilerim :)

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU