SEO Yazı Dizim 6

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.

Necip Fazıl Kısakürek

SEO Yazı Dizim 6

SEO Yazı Dizim 6

Bu kısımda sadece Açıklama Metnine dair izahatta bulunacağım.

SEO ile ilgili hazırladığım serinin bundan sonraki kısımları pratiğe yönelik izahatlardan oluşacaktır.  Tabi bu değişikliklerin neler olduğunu ve nasıl iyileştirileceğine dair konuyla ilgili internette bir dünya SEO ile ilgili makale okuduğumu belirteyim. Yani SEO ile ilgili forumları, ekitapları, ilgili yazıların yorumları dahil bir sürü metni bol bol okudum. Sindirdim. İşte bundan sonra bir önceki yazımda maddeler halinde belirttiğim bir kısım hatalarımda iyileştirmeye gittim. Şimdi bunlara dair ne gibi değişiklikler yaptığımı açıklıyorum.

Açıklama metni kısa: Yazdığımız yazılara en fazla 160 karakter olacak şekilde bir açıklama metni eklememiz gerekiyor. Bunu "description ifadesi" olarak da ele alanlar var. Nedir bu? Yazdığımız yazının anasayfada veya kendi dahili sayfasında gözüken yazı. Dahili sayfasında yer alırken meta tag içersinde belirtiliyor. Bu sayede arama motorunun örümceği veya bu tarama faaliyetini yapan programı(crawler olarak da ifade edilen bir terim.) yazımızla ilgili olarak fikir sahibi oluyor. Bunu bugüne kadar heeep ihmal etmiştim. Uğraşmak istemiyordum. Hala daha uğraşmak istemiyorum ama ara ara yazdığım uzun yazılarda bulundurmayı ihmal etmemeye özen göstereceğimi belirteyim.

Wordpress kullananlar da bu kısım varsayılan olarak yönetim panelinde yer alıyor zaten. Kendi yönetim panelini tasarlayanlar içinse bunu elle hazırlamaları gerekir. Kendi sitemde bu yapıyı oluşturmuştum fakat kullanmıyordum.

Özellikle bu SEO  ile ilgili yazılarımı yazmaya başladığım günden bu yana dikkatinizi çekmiştir, sitemin anasayfasının üst kısmında yer alan kayan şeritteki fotoğraf altında  "açıklama" kısmı bulunmakta. Bununla beraber kayan şeridin de sol tarafında isteğe bağlı olarak sitemdeki  herhangi bir yazının da açıklama ifadesi bulunuyor. Bu kısmın 160 karakter i geçmemesi gerekiyor diye bir  sürü öneri var. Çalışmamız SEO üzerine olunca, 160 karakter sınırını meta etiketi içersinde  yapmayı yeğledim. Gösterilen açıklama kısmında 225 karakteri kendime baz aldım.

Web sitesi işiyle uğraşanlara tekrardan belirtiyorum, "açıklama metni" hazırlamadan yazınızı yayımlamayın. Yani ben SEO'ya dikkat ediyorum diyorsanız, sitenizde veya her bir yazınızda mutlaka "açıklama metni" bulundurmaya özen gösterin.  Umarım konu anlaşılmıştır.

Efendim ben özgürüm istediğim gibi yayımlarım derseniz farklı yol ve yordamları denemeniz gerekiyor. Denemeniz gerekiyor diyorum, çünkü Google firması kendi kriterlerini açık ve net bir şekilde sunmuyor. Hazırlamış olduğu bir kitapçık var, orada da bu "açıklama metni" veya "description" konusuna değinmiş Ben buna dikkat ederim diyor. Hal böyleyken biz yayımcıların bunu göz ardı etmesi, pek mantıklı bir durum değil gibi gözüküyor. Bizden söylemesi.

Anlaşılmayan yer varsa, yorum kısmında soru sorarak izahat isteyebilirsiniz.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo description açıklama metni

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU