Efkârlıyım Hoca

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Zararın neresinden dönersen (dönülürse) kârdır.

Atasözü

Efkârlıyım Hoca

Efkârlıyım Hoca

Önce dünkü zümre toplantısından bir anımla başlayayım. Öğretmen arkadaşım bilişim teknolojileri temelleri dersinde sınavda sorduğum sorudan yola çıkarak öğrencimin verdiği cevabı ve benim cevabı doğru kabul etmemden dolayı toplantıda gündem oluşturmuştu. Bunu burada da gündeme getirmek istiyorum. Nokta vuruşlu yazıcıları derste izah ederken, bankalardaki dekont yazma esnasında yazıcının çıkarttığı sesi örnek vererek konuyu anlatmıştım. Sınavda da yazıcı çeşitlerini sorduğumda öğrencinin cevapları arasında ?cırt cırt ses çıkaran yazıcı? benzerinden bir ifade vardı. Bunu da öğrencinin lehinde değerlendirerek cevabını doğru kabul etmiştim. Şimdi o günkü davranışımı tekrar ele aldığımda, gene cevabı kabul edeceğimi düşünüyorum. Çünkü öğrenci o yazıcının ne olduğunu biliyor. Verdiği cevaptan bunu anlıyorum.

Bugün nöbetçiydim. Nöbet günüm birinci dönemki gibi artık Salı günü değil. Ahh nerede o günler Cavit hocamla beraber nöbet tuttuğum günler artık geride kaldı. Nusret hocamla beraber okulda nöbet tutuyorum. Bugün Cavit beyi gözlerim heeep aradı. Aradı ama nafile okulda dersi bile yokmuş. 3G nin nimetinden faydalanarak kendisini görüntülü arayayım dedim, iki dilimin kaşıntısını gidereyim dedim fakat ortamın müsait olmamasından ötürü telefondaki konuşmamız yarım kaldı. Nusret hocama da defalarca söyledim, siz babam yaşındasınız, size kusur etmek istemiyorum, keşke şurada Cavit hocam olsaydı da, iki çene çalsaydık dedim. Cavit hocamın o engin bilgileri, o fütürist görüşleri, o realist yaklaşımları, o manidar bakışları... İşte züğürt tesellisi bizimkisi de...Cavit hocam, dönem başı toplantısında sizinle aynı günde nöbet tutmak istediğimi söyleyeceğim. Bilginiz olsun. Sizsiz nöbet sarmıyor :). Bakın sizin yokluğunuzda efkarlandım :) .

Akşamın son saatlerinde ismini unuttum, lapne gibi birşeydi, işte bu sütlü ikramından ötürü Selime hocama teşekkür ederim.  İlk defa böyle bir şey içtim. Anısı için bunu belirtmeden geçmek istemiyorum.

Bugün 10A ve 10B sınıfı için epeyce gülümsenecek malzeme vardı. 10A sınıfından başlayayım önce. Şimdi benim önceki sınıflarımda ismi Ali, Can,  Ece, Cem, Efe ile soyismi Alp olan öğrencilerim vardı.(İsmini hatırlayamadıklarım muhakkak vardır.) Bu öğrencilerim biraz değil, bir hayli haylaz mı haylazlardı. Muzırdılar. Kulaklarınız çınlasın  e mi :). Şimdi bu öğrencilerim için, birkaç defa, latifeden ?başımıza gelenler bu üç harfliler yüzünden? diyerek sınıfta diğer öğrencilerime kendilerinden dem vurmuştum. İşte bugün, 10A sınıfında da arada bir öğrencilerin gürültüsü artıyordu. Öğrencilere aramızda ?ismi üç harfli  olan var mı? diye sordum(Maksadım önceki gürültülü sınıflarımdan bahsetmekti). Biliyorum yok. Çünkü sormadan önce bütün öğrencilere göz gezdirdim.  Arada bir parmak kalktı, ve ?var hocam? dedi. ?Söyle? dedim.  Bizim İbrahim: hocam ibo, demesin mi. Sınıfta bir kahkaha. Şu olacak iş mi? Nerden çıktı, sana ömrümde kaç defa ibo diye hitap ettim İbrahim? Neyse, İbrahim gene İbrahim olarak kalsın diyerek durumu toparladık lakin. İbrahimden beklemediğim bu cevap sınıfın neşesini bir hayli arttırdı. Allah Teala iyiliğini versin e mi İbrahim. :)

Gelelim 10B sınıfına. Teneffüs sonrası derse girdiğimde öğrencimin biri eline temizlik için süpürgeyi almış, yerleri süpürüyor(kuru kuru tozutmaya başlamış). Hay Ya Rabbim! Dersin evvelinde laboratuvar temizliğini hiç yaptırmadım bugüne kadar. Neyse artık geri sırlaralarda oturan öğrencimin birine pencereyi açmasını söyledim. Bizim temizlik yapana da, bin süpürgene de uç artık diye gönlümden geçeni ifade ettim. Tozlu tolanlı sınıfta ders işlemesi pek hoş olmuyor velhasılı.  Hele hele aynı sınıfta 20 defa anlattığım, yanlış duymadınız yirmi defa, bir konuyu öğrencimin sorması da, çok nahoş bir durum. ?Paket programlar?  kapsamına giren programları 20 defa anlattım. Buna rağmen öğrencim bu nedir(paket programı kastediyor)? Diye sorması gönlümü yoruyor arkadaşlar! Düşünün ağlanacak halimize bile gülümsedik gibime geliyor bugün ama neyse. Teferruata inmiyorum gayri yeter :)

Yeter bu kadar. Günün yorgunluğunu gidermek için dinlenme vakti. Hayırlı akşamlar

PAYLAŞ!
Etiketler: cavit nöbet öğrenci

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU