SEO Yazı Dizim 4

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Korkma, bela insanı helak etmek için gelmez. Tecrübe etmek, denemek için gelir.

Abdülkâdir Geylâni Hazretleri

SEO Yazı Dizim 4

SEO Yazı Dizim 4 Bugün sitemle ilgili bazı istatistiki bilgileri vereyim. şu yazımda belirttiğim üzere, SEO'ya başlamadan evvel alexa sıralamam 19 milyonlardaydı. İşin rengini beğenmeyim, SEO ile ilgili çalışmalara başlayınca alexa sıralamam değişti.

Buradaki iki tane faktör var. Birinci nedir bu alexa, ikincisi ise SEO ile ilgili çalışmaya başlamak ne demek? Efendim biz buradaki yazımda sonra anlatacağım dediğim alexadan başlayalım işe.

Alexa sıralaması dediğimiz kavramşudur ki: Amazon ve mİcrosoft firmalarının desteklediği, dünya genelinde ve her ülkenin kendi özelindeki popüler siteleri tespit edip, onları sıralayan bir organizasyon. Şirket de diyebiliriz. (Doğruluğunun tartışılırlığına değinmiyorum). bu adresten alexanın sitesine ulaşabilirsiniz. Sağ üst köşeden de sitenizin adını yazıp, sorguladığınızda alexa değerinizi öğrenebilirsiniz.

Burası birinci maddemizdi. Kendi siteme dönüyorum şimdi. 25 ocaktan bu yana kendi sitemde SEO için yapmış olduğum değişikliklerle beraber alexa sıralamamı not ettim. Şİmdi bu istatistiki bilgileri paylaşıyorum
25 ocakta 11 113 905
26 ocakta 11 097 127
28 ocakta 11 093 246(öğlen)
28 ocakta 8 850 096(akşam üzeri)
29 ocakta 8 853 809
30 ocakta 8 858 308
31 ocakta 7 520 830

Alexa(ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz) değerim ne kadar büyükse, siğer sitelere nazaran o kadar gerilerdeyim demektir. Şimdi yukardaki değerleri ele alarak şunu söyleyebilirim: Sitemde yapmış olduğum değişikliklerle 19 milyon küsür sıralardan üst sıralara doğru ilerliyorum. Aralarda geriye gitsem de, değerler ortada, yükseliş var. Sitemde dikkat ettiğim kriterleden ilkinki bu. Bu sıralama değerini bundan sonraki, bu yazı dizisinde sürekli not etmeyi planlıyorum. Zaman neyi gösterir orasını bilemem. Bugün yükselirim, yarın düşerim. Öbür gün yerimde sayarım. Velhasılı kelam benim maksadım belli. Bu alanda sitemi üst sıralara taşımak. Nereye kadar olur orasını bilemem. Takdir Allah Teala'dan.

Yazının başında ele aldığım diğer mevzu sitemle ilgili SEO çalışmalarıydı. İpin ucunu burada yakalam gerek. Burası bir hayli yorucu ve bir o kadar da(şahsım için) öğretici ve emek harcayan bir bölüm. SEO çalışması dediğimiz "yarmaşık ip yumağı"nı temelde iki ayırıyoruz.

  • Site içi SEO çalışması
  • Site dışı SEO çalışması

Bu iki başlığı bir sonraki yazımda sitemde yaptığım somut çalışmalarla sizlere anlatmak üzere, hoşçakalın.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo alexa alexa sıralamam

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU