SEO Yazı Dizim 5

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Zahmetsiz rahmet olmaz.

Atasözü

SEO Yazı Dizim 5

SEO Yazı Dizim 5 Kaldığımız yerden devam edelim
Site içi SEO çalışmasından devam edelim. Nedir bu şimdi? İşimiz öğretmek, efendim konuyu bu meyanda ele aldığımızı hatırlatalım.

Kıymetli okuyucum sitemizin SEO(arama motoru optimizasyonu) ya uygunluğunu değerlendirmemiz lazım. Dikkatinizi çekiyorum, SİTEMİZİ. yani kendi sitemi. Yani www.egulcu.net SEO ya uygun mu, bunu değerlendirmem lazım. Nasıl olacak bu? Aşağıda adreslerini vereceğim sitelere tıklıyorsunuz, sonra kendi sitenizi oradaki kutuya tıklayıp, raporunuzu okuyorsunuz. Örnek adresler buyrun

(Velev ki adreslerde bir değişiklik olmuşsa, bu konuda benim herhangi bir dahlim yok, e mi :) ). Daha da meraklılar google a SEO Analiz yazdıklarında bir dünya site karşılarına çıkacaktır. Ekrem hocanın kullandığı adresler bunlar. Teferruata girmiyorum. işimi görür nitelikte bunlar velhasılı.

Şahsen seohocasi.com u öneririm. Çünkü diğerlerine nazaran benim hatalarımı en çok bulan bu site oldu. Çok hatamı bulması konuyu bana daha öğretici olması açısından tercihimdir. Buradan yola çıkarak sitemdeki başlıca hataları aşağıya yazıyorum

  • Açıklama metni kısa
  • Anahtar kelim durumu
  • Harici bağlantı sayısı
  • Alt etiketi olmayan resimler
  • iframe etiketi
  • table etiketi
  • nofollow link sayısı
  • sitemap.xml
  • Site yüklenme hızı

Daha bunlar ne ki? Bunlar, benim düzelttiklerim. Bundan gayri daha bir sürü hatam var. Bu yazıyı okurken bile sitemi kontrol ederseniz karşınızı hatalar çıkacaktır. Elimden geldiği ölçüde bunları düzeltme tarafına gidiyorum işte. Site benim. Alt yapısı bana ait. İşin uzmanı değil miym;? Hehe uzmanıyım ama konu olarak eksik olduğum yerleri yeni yeni tamamladığım için bunları yeni farkettim ve düzeltme yolunda ilerliyorum. Maksadım ne? Maksadım bunları benim gibi bu işte başlangıç yapanlara yol göstermek ve bunları nasıl düzeltilebileceğine dair izahatlarda bulunmak. İşte bu hatalarımı yukarda listeledim. Bir dahaki yazımda da bunların anlamını açıklayarak, nasıl düzeltilebileceğini anlatacağım.

Konuya birazcık hakim olanlar şunu diyebilirler:"Efendim, işte hatan yazıyor, düzelt bunları"... Bu söz 'bilenler' için gerekli, benim yazım, bilmeyenlere konuyu öğretmek olduğu için, konuyu sıfırdan ele alarak, SEO için kendi sitemde yapmış olduğum düzeltmeleri burada yazmak. Biz bile bu kadar geç öğrendiysek, elbette henüz yolun başında olanlar vardır. İşte bu SEO serisindeki yazılarım, onlar için.

Şimdilik yeter bu kadar. İyi geceler dilerim.

PAYLAŞ!
Etiketler: seo sitem

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU