Ofis tabloları üzerine

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Ümitsizlik köyüne gitme, ümitler var. Karanlığa doğru yürüme, güneşler var.

Hz. Mevlana

Ofis tabloları üzerine

Microsoft ofis ile ilgili olarak tablo seçimi üzerine yazılmış bir yazı. Meraklılarına ve ilgililerine okumalarını öneririm ;)

Microsoft Office Word tablolarına genelde okul raporlarında veya iş ile ilgili belgelerde rastlıyoruz. Tablolar, bilginin kolayca okunabilmesine yardımcı oluyor. Tabloların en işe yaradıkları nokta ise verileri derli toplu bir şekilde sunmalarıdır. Bilgiyi tablolarla sunmayı zevkli hale getirmek için ise Microsoft Office Word içerisindeki tablo stillerini kullanabilirsiniz. Peki hangi stili kullanmalısınız?

Tablonuza bir stil uyguladığınızda tablonuza sadece görsel şölen katmayacak, renk, biçim ve diğer özellikleri ekleyerek vermek istediğiniz mesajları da kuvvetlendirebileceksiniz. Konuya bu açıdan baktığımızda tablo stili?ni mantık ve amacımıza uygun kullanmaya dikkat etmemiz gerekiyor.

Satır ve Sütunlar

Vereceğiniz ilk karar aslında en kolay adım: Kaç sütun ve satıra ihtiyacınız var? Bunu bildikten sonra tabloyu yerleştirmek istediğiniz yere tıklayın. Ardından da Eklesekmesine ve Tablolar grubunda Tablo?ya tıklayıp istediğiniz sayıda sütun ve satırı seçin.

İlk kararınızdan sonra tablonuzun satır ve sütun sayılarını her zaman sonradan sütun ve satır ekleyebilirsiniz.

Tablo Seçenekleri

Tabloyu oluşturduktan sonra, imleç tablo içerisindeyken şerit üzerinde Tablo Araçları sekmesi ve buna bağlıTasarım ve Düzen seçenekleri ortaya çıkar. Tablo Stillerigalerisini ve Tablo Stil Seçeneklerini görüntülemek içinTasarım sekmesine tıklayın.

Tablo Stilleri galerisine tıklamadan önce Tablo Stilleri Seçeneklerini seçmeniz tavsiye edilir. Önce seçenekleri seçerseniz galeride gösterilenler sadece sizin ihtiyaç duyduklarınız ile sınırlandırılır.

Üstbilgi Satırı veya İlk Sütun Seçeneklerini Kullanmanız Gerekir mi?

Üstbilgi Satırı veya İlk Sütun kullanmayı seçerseniz tablonuzun en üst satırı veya ilk sütunu içerisinde kalınitalikve farklı renk gibi özellikler kullanılır. Bu da tablonuzun sütun ve satır başlıklarının tablo içerisinden açık bir şekilde ayrılarak algılanmasını sağlar.

Toplam Satırı veya Son Sütun Kullanmanız Gerekir mi?

Toplam Satırına tıklayarak tablonuzdaki bilgileri özetleyen bir satır ekleyebilirsiniz. Bilgi sütunlar üzerinden sunuluyorsa özet bilgileri veya toplamı sunmak için Son Sütun kullanabilirsiniz.

Şeritli Satır ve Sütunlar

Şeritli Satırlar, her bir sonraki satıra otomatik olarak gölgelendirme efekti ekleyerek geniş tabloların okunabilirliğini arttırır. Şeritli Satırlar onay kutusu varsayılan ayarlara göre seçilidir. Gölgelendirmenin satırlar yerinde sütunlarda olmasını isterseniz bu seçenek üzerindeki onayı kaldırıp yerine Şeritli Sütunlarıonaylayabilirsiniz.

Tablonuzun Önizlemesi

Tablo Stili Seçeneklerini belirlediniz. Tablo Stilleri galerisini açtığınızda ve farenizi tablo stilleri üzerinde gezindirdiğinizde fare imlecinin üzerinde bulunduğu stilin tablonuzdaki canlı önizlemesini görebilirsiniz. Renkler ve yazı tipleri gibi diğer stil seçenekleri belgeniz için seçtiğiniz tema tarafından belirlenir.

Tablo Stillerinin de renklerden etkilendiğini bilmeniz yararlı olabilir. Bunu bilerek belgenizde önceden belirlemiş olduğunuz diğer renklerle uyumlu bir renk grubunu seçmeye odaklanabilirsiniz. Sevdiğiniz stili bulunca tek yapmanız gereken tıklamak.

Tablo Stili Seçimi

Kenarlıkları, gölgelendirmeyi, hizalamayı, yazı tiplerini ve diğer başka özellikleri elle belirlemek yerine istediğiniz görünümü Tablo Stilleri galerisinden bir tablo stili seçmek daha kolaydır. Daha sonradan fikrinizi değiştirmek ve başka bir Tablo Stili seçmek isterseniz veya belgenizin temasını değiştirmek isterseniz tablonuzun içeriği otomatik olarak güncellenir.

Yazıyı aldığım adres burada

PAYLAŞ!
Etiketler: microsoft microsoft office ofis tablo

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU