ALT Etiketi Üzerine

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Acı patlıcanı kırağı çalmaz.

Atasözü

ALT Etiketi Üzerine

ALT Etiketi Üzerine SEO ile ilgili yazı dizimin 8.si ile devam edelim.

Ders içersinde öğrencilerime vurgu yaparak anlattığım bir konudur. Sitenize resim eklerken "img src." etiketini yazdığınızda  alt parametresi ile eklediğiniz resmin veya fotoğrafın neyle ilişkili olduğuna dair bilgilendirme ibaresi eklemeyi unutmayın diye anlatıyordum. Bunu anlatırken de, bu durumun isteğe bağlı bir seçenek olduğunu söylüyordum. Yani dileyen eklesin dilemeyen eklemesin diye kendi notumu eklemeyi ihmal etmiyordum ki, bu durum yanlışmış. Google nin fotoğrafları bu kadar önemsediğini yaptığım araştırmalar sonucunda öğrendim.

Muhterem okuyucum  sitenize fotoğraf ekliyorsanız, mutlaka ama mutlaka ilgili fotoğrafın alt parametresini ekleyin emi. Bilmeyenler için izah ediyorum şimdi, buyrun.

 img src="seo_yazi_dizisi_5.gif" alt="SEO Yazı Dizim 5" style="height:140px;width:260px;"  koduyla sitenize html kodu ile resim eklediğiniz zaman arada yer alan alt="SEO Yazı Dizim 5" ifadesi fotoğrafla için çok önemli bir konudur. Bunu mutlaka ama mutlaka uygulayın. Önceki yazılarımda alt etiketi olmadan kullandığım bir sürü fotoğraf olmasına rağmen, bundan sonrakilerde olması için özen gösterdiğimi belirteyim. Hatta öyle ki, siteme yazı eklerken, yazının ilgili fotoğrafına otomatik, yazı başlığını alt parametresi olarak sitem kendisi ekliyor. Olur ya unuturum maazallah. :) 

Peki nedir bu alt parametresinin bize faydası derseniz, izah edeyim. Google nin böceği(sonuçta örümceklerde böcek sayılır öyle değil mi) sitemi taramak için geldiğinde, fotoğrafı anlayamıyor. Yani dur bir bakayım, bu kim, nerede çekişmiş bu fotoğraf, şu eniştesi mi, bu amcası mi diye fotoğraf analizi yapmıyor. Peki ne yapıyor? İşte yukarda yazdığım "img." ile başlayan etiketi gördüğünde  onda "alt" ifadesini arıyor, bakıyor eğer bulduysa yazıdaki bu fotoğrafın neyle ilişkili olduğuna dair bir fikir ediniyor yoksa o fotoğrafı görmezden geliyor. Biz de uğraşarak sitemize eklediğimiz fotoğrafın görmezlikten gelinmesini istemeyiz sanırım değil mi? İşte bundan ötürü "alt" ibaresine önem vermeliyiz. Bununla birlikte işin bir de şu boyutu var. Eğer oldu ya kendi sunucumuzdan fotoğraf kaldırıldı veya facebook veya twitter dan işaret ettiğimiz fotoğraf o sunuculardan kaldırıldı, son durum ne olacak? Yani biz sitemizde fotoğrafı gösterir kodu bulunduruyoruz ama ortada fotoğraf yok. İşte bu gibi durumlarda da alt parametresi o fotoğrafın olduğu yerde gözükecek ve siteyi gezen kişiye durumu izah edecektir.(Maalesef benim sitemde böyle kendisi olmayan fakat alt etiketi gözüken bir sürü yazı mevcut. Ahhh ahhh, şimdi aklım olsaydı.. Neyse bu durumu da başka bir yazıda izah edeyim.)

Konu umarım anlaşılmıştır. 

PAYLAŞ!
Etiketler: seo alt fotoğraf

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
Yaşınız
E-Posta Adresiniz
İnternet Adresiniz
Mesajınız


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 1 yorum
8.02.2015 09:20:23 Nurettin Aydın
Ekremcigim yazılarını zevkle takip ediyorum. Yalnız sayfadaki kuş animasyonunu kaldırsan iyi olur. Yazıların üzerine gelerek okumayı zorlaştırıyor.

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU