Paranı Kaybet, Güvenini Kaybetme

Rastgele beğendiğim sözlerden bir tanesi

Akıllı insan düşündüğü herşeyi söylemez, fakat söylediği herşeyi düşünür.

Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

Paranı Kaybet, Güvenini Kaybetme

Paranı Kaybet, Güvenini Kaybetme

Geçtiğimiz cumartesi günü n11.com üzerinden koltuk minderi siparişi verdim(buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.) Arabanın koltuk kılıfı daha uzun süre dayansın diye. pazartesi günü de elime  kar paleti ( cırt kelepçeli yol tutuş aparatı)geçti. (Kurye ile olan diyaloğumun detaylarına hiç girmek istemiyorum). Satıcıyla n11.com üzerinden mesajlaştım, cep telefonu numarasını verdi, aradım, dedim ki " bana yanlış ürün göndermişsiniz, benim siparişim kar paleti değildi. Koltuk kılıfı siparişi verdim, kurye bana bunu getirdi" dedim. Satıcı da, "özür dilerim beyefendi, yarın ürününüzü kargoya veriyorum, siz de kuryeye size gelen ürünü iade edersiniz." Diyerek konuşmayı sonlandırdık. Perşembe günü ürün elime ulaştı. Bu sefer de kurye 64 lira istedi. Halbuki siparişim esnasında, 35 tl ödeme yaptım. Buna kargo ücreti de dahildi. Kuryeye dedim ki 1 dakika bekleyiver, satıcıyla bir iletişime geçeyim. Tam satıcıyı aradım, telefonla konuşuyordum, bizim kurye "fazla bekleyemem, ben ürüne iade yazıyorum" diyerek ayrıldı. Kuryenin hali tavrı bu yazının konusu olmadığı için ondan hiiç bahsetmek istemiyorum.

Satıcıyla iletişime geçtiğimde, satıcı dedi ki, "2 dakika müsaade edin, kargoya gideyim, durumu düzeltiriz" diyerek telefonu kapattı. Ben de bu arada kargo firmasının tosya şubesini aradım. Telefona çıkan beyefendiye ismimi soyismimi söyledikten sonra, adıma kargonun olduğunu, kuryenin halini, tavrını izah ettikten sonra, paketimi yarına kadar şubede bekletmelerini istedim, telefondaki beyefendi de "tamam" dedi.

Aradan 1, 2 dakika geçtikten sonra satıcı beni tekrar aradı ve şöyle devam etti, "özür dilerim, yanlışlıkla kapıda ödeme ile ürününüzü göndermişim, bana iban numaranızı verin, size paranızı çıkartayım, siz de ürününüzü kargodan teslim alın" dedi. Ben de hesap numaramı gönderdim, paramı çıkarttı, akabinde kargoya giderek ürünümü teslim aldım, yanlışlıkla gelen ürünü de kargoya teslim ettim.

Bu konu üzerine yazılacak, çizilecek bir sürü mevzu var. Kuryenin hâl ve hareketleri, satıcının kendini ifade şekli vesaire vesaire. özetle paranı kaybet güvenini kaybetme, bu satıcı, yani GÜNSAN AKSESUAR, (buraya tıklayarak ürünlerine ulaşabilirsiniz) velhasılı kelam bende güvenilir bir satıcı intibaı bıraktı. Maksadım reklam değil, durumu paylaşmak.

Aradan geçen 2 yıllık zaman zarfından sonra bu yazıyla sessizliğimi bozmuş oldum.

Gününüz bereketli olsun.

PAYLAŞ!
Etiketler: n11 günsan aksesuar kargo

EKREM GÜLCÜOĞLU HAKKINDA
Ekrem GÜLCÜOĞLU
Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Web sitem Facebook adresim Twitter adresim Google Plus adresim

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız  
Yaşınız
E-Posta Adresiniz    
İnternet Adresiniz
Mesajınız  


Yorumlar

Onaylanmamış: 0 yorum
Toplam: 0 yorum

SON YAZILARIM

ÇOK OKUNAN YAZILARIM

KATEGORİLERİNE GÖRE YAZILARIM

ETİKET BULUTU